تور آنتالیا | لینک تریپ

یک وبلاگ خوب برای توریسم و گردشگری ایران و جهان | تور آنتالیا

تور آنتالیا | لینک تریپ

یک وبلاگ خوب برای توریسم و گردشگری ایران و جهان | تور آنتالیا

سلام. در این وبلاگ سعی می شه تا به روزترین مکان های توریسم و گردشگری ایران و جهان به شما معرفی شود. امیدوارم لذت ببرید

  • ۰
  • ۰
معرفی جغور بغور
چغور پغور یا جغور بغور غذای محلی استان زنجان است. جَغور بَغور غذایی است که از دل و جگر و قلوه گوسفند به‌علاوه آب و روغن و افزودنی‌های دیگر تهیه می‌شود. در زنجان و آذربایجان به آن جئز بئز و در شیراز گاهی توتُوِی (توتابه​ای) می‌گویند. این غذا در بیشتر شهرهای استان گیلان با نام واویشکا شناخته می‌شود. جغور بغور در اسکاتلند غذای مشابهی وجود دارد به نام هَگیس که خوراک ملی اسکاتلند به‌شمار می‌آید.



مواد اولیه:

جگرسیاه گوسفند یک عدد

جگر سفید گوسفند دو عدد

پیاز چهار عدد

روغن برای سرخ‌کردن و زردچوبه به میزان لازم

آب یک لیوان

سیب‌زمینی سرخ‌کرده نگینی‌شده ۳۰۰ گرم

نمک و فلفل به میزان لازم

رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری

رب انار یا آبلیمو به میزان لازم

طرزتهیه:

پیاز را به شکل خلال خرد کرده با روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. جگر سفید را شسته ریز خرد کرده داخل پیاز ریخته، حرارت را ملایم کرده، در ظرف را ببندید و اجازه دهید تا آب جگر تبخیر شود. بعد زردچوبه را اضافه کرده تفت دهید و یک لیوان آب اضافه کنید. در ظرف را گذاشته تا جگر در ظرف در بسته با حرارت ملایم بپزد. جگر سفید دیرپز است در صورتی که آب آن تبخیر شد و نپخت مقداری آب اضافه کنید. باید بعد از پخته شدن دو تا سه قاشق آب داشته باشد.

پوست جگر سیاه را گرفته و ریز خرد کرده ضمن خرد کردن رگ و ریشه آن را جدا نموده و داخل جگر سفید پخته بریزید و هم بزنید. بعد از چند جوش نمک، فلفل و رب گوجه‌فرنگی و در صورت تمایل نصف قاشق غذاخوری رب انار یا آبلیمو را اضافه کرده چند دقیقه بگذارید با هم بجوشد و سس آن غلیظ شود.

نکته:

۱. این خوراک را می‌توان به تنهایی با جگر سفید تهیه کرد که با صرفه‌تر است در این صورت سه عدد جگر سفید را به طریق فوق طبخ کنید.

۲. می‌توانید سیب‌زمینی سرخ‌شده را نیز در لحظات آخر به این غذا اضافه کنید که به این طریق هم غذایی بسیار لذیذ می‌باشد.

مواد لازم برای ۵ تا ۶ نفر:

جگر سفید) شش (گوسفند= ۱عدد

جگر سیاه گوسفند=۱ عدد

دل گوسفند=۱ عدد

قلوه گوسفند=۲ عدد

پیاز متوسط=۴ تا ۵ عدد (در حدود پانصد گرم(#روغن (یک لیوان معمولی سرخالی) = ۱۵۰ گرم

رب گوجه فرنگی = ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل=بقدر کافی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی